Van winter naar lente: waar let je allemaal op?

Kijk goed naar de TOG-waardes.

by Marketing Serenotex
0 comment

De vogeltjes fluiten weer ’s ochtends vroeg, de klok gaat dit weekend vooruit en het kwik stijgt. Het is weer lente in Nederland! Nu is het qua temperatuur altijd even zoeken wat jouw baby nodig heeft. Welke babyproducten kun je nog even gebruiken en welke dingen moet je vervangen voor luchtigere exemplaren?

De slaapzak

De nachten kunnen nog koud zijn, maar overdag kan de slaapkamer van jouw baby best oplopen. Qua temperatuur wordt er altijd gekeken naar een TOG-waarde. Als de slaapkamer tussen de 16 en 28 graden is, wordt er een TOG tussen de 2.5 en 4 aangeraden. Dit kun je op verschillende manieren invullen: je kunt kiezen voor een warme winterslaapzak, maar je kunt ook werken met laagjes. Kies in de lente bijvoorbeeld voor een winterslaapzak zonder mouwen, zodat je kunt variëren met pyjama’s en rompers. Bovendien kun je nog kiezen of je gaat voor een laken of deken. Kijk goed naar waar jouw kindje behoefte aan heeft. En lopen de temperaturen echt op, dan kun je alvast kijken naar een zomerslaapzak. In combinatie met een laken en zomerdeken, heb je een prima TOG te pakken.

Dekens

De gevoerde dekens kunnen bij warme dagen zeker in de kast blijven. Kies liever voor een dunner zomerdeken voor in de kinderwagen zodat jouw kindje het niet te warm krijgt. Ook in bed kan een dunner deken, in combinatie met een winterslaapzak zonder mouwen al voldoende zijn. Je kunt ook kijken naar hydrofiele swaddles. Deze zijn ook prima te gebruiken om jouw baby toe te dekken in de kinderwagen.

Een hoes voor de autostoel en box

Nu de zon veel schijnt gaan we er ook met zijn allen veel op uit. Kijk eens naar een autostoelhoes om de autostoel goed schoon te houden. Als de hoes vies is, gooi je deze gemakkelijk in de wasmachine. Bovendien hebben we katoenen en badstof exemplaren. Badstof absorbeert warmte uitstekend en houdt je baby lekker koel en droog.

Dunner jasje

In de kinderwagen kan het al vrij snel aardig oplopen qua temperatuur. Hou jouw baby goed in de gaten zodra je naar buiten gaat. Vervang de winterjas voor een dunner exemplaar en werk liever nog met een extra dekentje, dat je van je baby kunt halen zodra het warmer wordt. Een dunner jasje is ook fijner in de draagzak, aangezien de baby al snel jouw temperatuur overneemt en het op jouw buik warm kan worden door alle stoffen. Als het echt warmer wordt, kun je ook kijken naar dikkere vesten.

Rompers met korte mouw

Zorg alvast voor een paar rompers met korte mouw in de kast. Deze zijn prima en warm genoeg voor onder kleding in de lente. Als je je kindje laat slapen in een mouwloze slaapzak, kun je nog wel kijken naar rompers met lange mouw. Mocht het echt nog fris zijn, kies dan voor een dunne pyjama. Nogmaals: kijk goed naar de TOG-waardes, de temperatuur in de slaapkamer en hou jouw kindje goed in de gaten. Vaak geven zij vanzelf aan of het comfortabel genoeg is of niet!