Zomerslaapzakken

Luchtig, comfortabel en veilig in gebruik

by Marketing Serenotex
0 comment

De eerste warme nachten hebben we achter de rug. Met temperaturen die overdag oplopen tot ruim 30 graden kan het heel erg lang duren totdat de avonden koeler worden. En het afkoelen van de slaapkamers laat al helemaal lang op zich wachten. Hou de temperatuur goed in de gaten en let op het beddengoed van jouw kindje. Er is hier een TOG-waarde voor in het leven geroepen, die jou handvatten geeft voor de juiste hoeveelheid laagjes en warmte. 


De TOG-waarde is een richtlijn die aangeeft hoe goed kleding of beddengoed warmte vasthoudt. De afkorting staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe minder warmte er kan ontsnappen door het textiel. Hoe lager de TOG-waarde, hoe makkelijker de warmte ontsnapt. Bij een kamertemperatuur van 18 graden, zoals wordt aangeraden voor baby’s, wordt een TOG van ongeveer 3 aangehouden. Bij temperaturen tot 16 graden ongeveer een TOG van 4, tussen de 20 en 22 een TOG-waarde van 2, tussen de 23 en 25 graden een TOG van 1.5 en boven de 25 graden niet meer dan een TOG-waarde van 0.5. Met dit in jouw achterhoofd is het makkelijker te bepalen wat jouw kindje nodig heeft in bed. Maar let wel op: het is een richtlijn. Sommige kinderen hebben het sneller warm of koelen juist sneller af in de nacht. Hou dus te allen tijde de behoeften van je eigen kind in de gaten. Maar de TOG-waarde kan zeker een heel mooi begin zijn om jouw keuze op te baseren.

 

Met de warme nachten lopen ook de temperaturen in de babykamer snel op. Slaapt jouw kindje graag in een slaapzak en wil je dit blijven doen om bij dezelfde rituelen te blijven? Kijk dan eens naar de zomerslaapzak. We verkopen bij Briljant Baby twee varianten: een zomerslaapzak met een TOG-waarde van 0.4 en een hydrofiele zomerslaapzak, met een TOG-waarde van 0.3. Deze zijn dus prima te gebruiken met de oplopende temperaturen en zullen zelfs tijdens de meest warme nachten dun en ademend genoeg zijn. 

 

De slaapzakken komen in verschillende kleuren en prints. Ze zijn luchtig, comfortabel en veilig in gebruik. De slaapzakken zijn voorzien van een handige rits die naar beneden toe sluit. Dit is niet alleen veilig voor de baby omdat hij of zij de slaapzak niet zelf open kan maken, maar ook kun je bij eventuele ongelukjes je kleintje warm en comfortabel verschonen. De slaapzakken zijn mouwloos, verkrijgbaar in drie verschillende maten en niet verstelbaar in lengte. Kijk in de shop voor alle beschikbare maten en kleuren!

 

Mocht dit niet genoeg zijn, dan zou je dit kunnen combineren met een lakentje. Onze katoenen lakens hebben een TOG-waarde van 0.2 en samen is dit nog binnen de voorgeschreven TOG!